Cégtörténet

Az EBEPLAN közel negyven éve alakult, tevékenysége a környezet- és energiatechnológiai projektek gépészeti temékeinek szállítására és azok telepítésére, szervízelésére terjedt ki.

Kezdetben csak Ausztriában működött a cég, amely szivattyú kereskedelemmel foglalkozott. A kínálat kizárólag speciális áramlástechnikai gépekre korlátozódott. A termékek legfőképpen nagyméretű, agresszív anyagot szállító kompresszorok, fúvók vagy ventilátorok voltak, ahol az átáramló közeg veszélyes folyadék, levegő vagy valamilyen gáz lehetett.

 

Időközben rálátásunk nyílt a szennyvíztisztító telepek működésére, ahol nagymennyiségű levegő bevitelére volt szükség az eleveniszapos technológiák használatához. E tevékenység során merültek fel a szennyvíztisztító telepek és vízművek egyéb igényei, amelyek mind termékben, mind pedig valamiféle technológiai problémákban jelentkeztek.
Ezen szükségletek kiszolgálásával folyamatosan bővítettük kínálatunkat, ami újabb, különböző célra alkalmas termékekből, és azon belül többféle gyártóból állt. A választékbővítés a mai napig is folyamatos, keressük a legmegbízhatóbb és lehetőleg minél költségkímélőbb megoldásokat.

 

1997-ben a cég központja átköltözött Magyarországra. A tulajdonosi arányok megváltoztak, de továbbra is maradt osztrák tulajdon a cégben. Nagy változás főleg abban mutatkozott, hogy a szombathelyi székhelyű cégünk már nem csak kereskedelemmel, tervezéssel foglalkozik, hanem különböző szolgáltatásokat is végez, amelynek aránya évről-évre nő.